FAKTA OM SNABBA HUS BYGGLOV

Bostadsbristen är mycket stor i hela Stockholms län. Politiker och kommun ser över alla tänkbara platser och tomma tomter som kan bebyggas med bostäder. Målet är att bygga 160 000 bostäder i Stockholm stad fram till år 203

  • Modulernas storlek: 32 kvm
  • Hyra /månad ca: 5 000 kronor
  • Planerad byggstart: 2015
  • Samarbetspartner: jagvillhabostad.nu
  • Byggherre: Svenska Bostäder
  • Entreprenör: Junior Living
  • Arkitekt: Andreas Martin -Löf Arkitekter

Frågor? se kontaktuppgifter under fliken kontakt.

BYGGLOV I VÄSTBERGA

I maj detta år fick Svenska Bostäder beviljat bygglov för 270 lägenheter på en tomt i Västberga. Byggstart sker sommaren 2015 och inflytt till lägenheterna redan om ett år. Bygglovet är tidsbegränsat och gäller i max 15 år.  Tomten ligger i Västberga industriområde mellan Svenska Bostäders hyresbestånd och Elektravägen.  Närmsta tunnelbanestation är Midsommarkransen eller Telefonplan och i närheten finns det även Västberga Handel med Coop, Systembolaget, Apotekt med mera.

Bostäderna kommer att förmedlas via den kommunala bostadsförmedlingen Bostadsförmedlingen i Stockholm och information om kontrakt, hyrestid och uthyrning kommer att läggas upp både på denna sida och på förmedlingens hemsida när det börjar bli aktuellt. Hyran är ännu inte färdigförhandlad men det kommer att ligga runt 5000 kronor i månaden.

Model bild 3

 

BYGGLOV I NORRA ÄNGBY

Svenska Bostäder får markanvisningar av Stockholms Stad och har nu fått en tomt i Råcksta där man har fått möjlighet att lämna in en ansökan om tidsbegränsat bygglov. Tomt i Norra Ängby, vid Bergslagsvägen intill Statoilmacken (Grimsta 1:5). Man har ansökt om att få bygga drygt 120 hyreslägenheter för unga vuxna i Stockholm. Ansökan avser ett tidsbegränsat bygglov för tio år med möjlighet att förlänga i max fem år till. När tiden gått ut flyttar man på husen och återställer marken till hur det såg ut innan.

SNABBA HUS-bostäderna kommer att byggas i tre sammankopplade huskroppar vända mot Bergslagsvägen, se bilderna nedan. Själva byggtiden för modulerna är kortare än normal byggtid eftersom de prefabriceras på en fabrik i Kungsör och transporteras till byggplatsen med lastbil och monteras på plats med hjälp av en kran.

Bostäderna förmedlas via Bostadsförmedlingen i Stockholm. I och med att lägenheterna byggs med tidsbegränsat bygglov gäller speciella regler för hyrestiden men möjligheten att få en sådan här lägenhet baseras främst på kötid.

Den 17 november bjöd vi in de närmst berörda grannarna till ett informationsmöte där vi visade upp projektet och svarade på frågor. Förutom representanter från Svenska Bostäder och jagvillhabostad.nu, fanns arkitekten, entreprenören och landskapsarkitekten på plats för att svara på frågor och presentera förslaget.

 

ritning1_NorraÄngby

Sektion

Sektion