Norra Ängby

BYGGLOV I NORRA ÄNGBY

Svenska Bostäder får markanvisningar av Stockholms Stad och har nu fått en tomt i Råcksta där man har fått möjlighet att lämna in en ansökan om tidsbegränsat bygglov. Tomt i Norra Ängby, vid Bergslagsvägen intill Statoilmacken (Grimsta 1:5). Man har ansökt om att få bygga drygt 120 hyreslägenheter för unga vuxna i Stockholm. Ansökan avser ett tidsbegränsat bygglov för tio år med möjlighet att förlänga i max fem år till. När tiden gått ut flyttar man på husen och återställer marken till hur det såg ut innan.

SNABBA HUS-bostäderna kommer att byggas i tre sammankopplade huskroppar vända mot Bergslagsvägen, se bilderna nedan. Själva byggtiden för modulerna är kortare än normal byggtid eftersom de prefabriceras på en fabrik i Kungsör och transporteras till byggplatsen med lastbil och monteras på plats med hjälp av en kran.

Bostäderna förmedlas via Bostadsförmedlingen i Stockholm. I och med att lägenheterna byggs med tidsbegränsat bygglov gäller speciella regler för hyrestiden men möjligheten att få en sådan här lägenhet baseras främst på kötid.

Den 17 november bjöd vi in de närmst berörda grannarna till ett informationsmöte där vi visade upp projektet och svarade på frågor. Förutom representanter från Svenska Bostäder och jagvillhabostad.nu, fanns arkitekten, entreprenören och landskapsarkitekten på plats för att svara på frågor och presentera förslaget.

ritning1_NorraÄngby

 ritning2_NorraÄngby

FAKTA OM SNABBA HUS

  • Modulernas storlek: 32 kvm
  • Hyra /månad ca: 5 000 kronor
  • Samarbetspartner: jagvillhabostad.nu
  • Byggherre: Svenska Bostäder
  • Entreprenör: Junior Living
  • Arkitekt: Andreas Martin -Löf Arkitekter

Frågor? se kontaktuppgifter under fliken kontakt.